В Італії відповіли на заклик Столтенберга дозволити Україні бити по росії західною зброєю

Читать на русском
В уряді Італії відповіли генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу, який закликав союзників зняти обмеження щодо використання наданої Україні зброї проти цілей на території росії.
Укрінформ

В уряді Італії відповіли генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу, який закликав союзників зняти обмеження щодо використання наданої Україні зброї проти цілей на території росії.

Про це повідомляє агенція Ansa.

Лише військові цілі: які об'єкти російського ОПК атакували дрониЯкі підприємства російського оборонно-промислового комплексу атакували дрони під час війни – на інфографіці.

Віцепрем'єр-міністр Італії Маттео Сальвіні негативно відреагував на позицію генсека НАТО дозволити Україні бити по рф західною зброєю.

«Італія ні з ким не воює, і якщо було правильно допомогти Україні у військовому плані, то водночас не може бути й мови про скасування заборони для Києва завдавати ударів по військових цілях в Росії. Так само як я повторюю, що «Ліга» виступає проти відправки навіть одного солдата воювати в Україну. Ми хочемо миру, а не передпокою третьої світової війни», – заявив він.

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні підтримує позицію віцепрем'єра.

«Ми не відправимо італійського солдата в Україну, а військові інструменти, які надсилає Італія, використовуються всередині України, ми працюємо заради миру», – наголосив він.

Нагадаємо, напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав партнерів дозволити Україні завдавати удари по військових цілях на території росії за допомогою західної зброї.

Тим часом стало відомо, що Польща підтримує удари Збройних сил України по військових об’єктах на території рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: