НАБУ завершило розслідувати справу депутата Миргородської міськради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили досудове розслідування за підозрою депутата з Полтавщині у хабарній справі.
фото: Міська телестудія «Миргород»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу за підозрою депутата від партії «Рідне місто» Миргородської міської ради Полтавської області Михайла Лавицького в одержанні 66 700 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно депутата Миргородської міської ради, якого у листопаді 2023 року викрили на одержанні 66,7 тис. доларів США неправомірної вигоди за вирішення земельного питання. Наразі детективами НАБУ за дорученням прокурора САП відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує прокуратура.

Як відомо, ВАКС застосував до Лавицького запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили депутата Миргородської міськради на хабарі. За версією слідства, політик, який також є членом міської земельної комісії, зажадав у фермера 66 700 доларів «за сприяння» у продовженні терміну дії оренди земельних ділянок та оренди нових. Пізніше йому повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: