Апеляційна палата скасувала арешт половини коштів депутата з Полтавщини

Читать на русском
Апеляційна інстанція побачила підстави для скасування арешт з половини коштів, виявлених під час слідчих дій у депутата.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зняла арешт з половини коштів в сумі 67 тисяч доларів і 50 євро, знайдених під час обшуків в квартирі депутата від партії «Рідне місто» Миргородської міської ради Полтавської області Михайла Лавицького.

Таке рішення 26 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 12 грудня Апеляційна палата залишила чинним арешт жорсткого диску на 250 GB, мобільного телефону Redmi Note 12, а також готівкових коштів в сумі 67 тис. дол. і 50 євро, знайдених у Лавицького. Проте вже 26 грудня суд частково задовольнив скаргу дружини політика Світлани Лавицької і скасував арешт половини коштів.

«Апеляційну скаргу представника (Світлани Лавицької – ред.) задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді ВАКС від 4 грудня 2023 року про арешт майна у кримінальному провадженні в частині накладення арешту на вилучені під час обшуку 29 листопада 2023 року кошти у сумі 67 000 доларів Ста 50 євро з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання скасувати. У цій частині постановити нову ухвалу, якою клопотання детектива задовольнити частково, накласти арешт на 1/2 частину грошових коштів, що становить відповідно 33 500 доларів та 25 євро з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили депутата Миргородської міськради на хабарі. За версією слідства, політик, який також є членом міської земельної комісії, зажадав у фермера 66 700 доларів «за сприяння» у продовженні терміну дії оренди земельних ділянок та оренди нових. Пізніше йому повідомили про підозру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: