Суд продовжив розслідування справи депутата з Полтавщини

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування стосовно депутата.
фото: Міська телестудія "Миргород"

Вищий антикорупційний суд продовжив до 29 травня розслідування справи за підозрою депутата від партії «Рідне місто» Миргородської міської ради Полтавської області Михайла Лавицького в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 23 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Михайла Лавицького – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК до шести місяців місяців, тобто до 29 травня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС застосував до Лавицького запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили депутата Миргородської міськради на хабарі. За версією слідства, політик, який також є членом міської земельної комісії, зажадав у фермера 66 700 доларів «за сприяння» у продовженні терміну дії оренди земельних ділянок та оренди нових. Пізніше йому повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: