ВАКС зняв браслет з депутата Миргородської міськради

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу, обраного депутату.
фото: Міська телестудія "Миргород"

Вищий антикорупційний суд скасував обов'язок носити електронний браслет, але продовжив до 25 березня строк дії обов'язків, покладених на депутата від партії «Рідне місто» Миргородської міської ради Полтавської області Михайла Лавицького.

Таке рішення 25 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС застосував до Лавицького запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків. Суд задовольнив клопотання частково, скасувавши обов'язок носити браслет, оскільки вільних пристроїв не було в наявності.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Лавицького – ред.) у кримінальному провадженні, задовольнити частково. Продовжити підозрюваному на два місяці, тобто до 25 березня 2024 року строк дії обов'язків, покладених на нього ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 1 грудня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили депутата Миргородської міськради на хабарі. За версією слідства, політик, який також є членом міської земельної комісії, зажадав у фермера 66 700 доларів «за сприяння» у продовженні терміну дії оренди земельних ділянок та оренди нових. Пізніше йому повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: