Антикорупційний суд визначив заставу депутату Миргородської міськради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
фото: Телевізійна студія Миргород

Вищий антикорупційний суд визначив 805 200 грн застави з обов'язками депутату від партії «Рідне місто» Миргородської міської ради Полтавської області Михайлу Лавицькому, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 66 700 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 1 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Михайла Лавицького – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 805 200 гривень», – йдеться в рішенні.

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили депутата Миргородської міськради на хабарі. За версією слідства, політик, який також є членом міської земельної комісії, зажадав у фермера 66 700 доларів «за сприяння» у продовженні терміну дії оренди земельних ділянок та оренди нових. Пізніше йому повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: