Колишня суперниця Трампа оголосила, що підтримає його на президентських виборах

Читать на русском
Суперниця Трампа за номінацію від Республіканської партії заявила, що підтримає його на виборах президента США у 2024 році.
Фото: Reuters

Колишня кандидатка у президенти США від Республіканської партії Ніккі Гейлі заявила, що голосуватиме у листопаді за Дональда Трампа, незважаючи на своє розчарування ним.

Про це пише CNN.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

За її словами, однопартієць, з яким вона протягом кількох місяців конкурувала на цьому етапі кампанії, «не був ідеальним» у важливих для неї політичних питаннях, проте нинішній господар Білого дому «уособлює катастрофу».

«Як виборець, я віддаю пріоритет президенту, який опиратиметься на наших союзників і притягуватиме до відповідальності наших ворогів», – зауважила Гейлі під час заходу в Інституті Гадсона.

Зауважимо, колишня губернаторка Південної Кароліни підтримала Дональда Трампа у боротьбі за пост президента після того, як неодноразово називала його непридатним для цієї посади під час їх гострої боротьби за висунення від Республіканської партії на початку цього року.

Гейлі заявила про підтримку експрезидента незважаючи на різкі напади Трампа на неї протягом усієї кампанії. Зокрема він використовував принизливе прізвисько «birdbrain» (пташині мізки) та називав «королевою боліт».

Водночас вона звернулась до виборців та подякувала їм за підтримку її кандидатури навіть після виходу з перегонів. Разом з цим Гейлі закликала колишнього президента звернутися до цих виборців.

«Трамп був би розумним, якби звернувся до мільйонів людей, котрі голосували за мене і продовжують мене підтримувати, а не припускав, що вони просто збираються бути з ним. І я щиро сподіваюся, що він це зробить», – сказала Гейлі.

Нагадаємо, Ніккі Гейлі була останнім кандидатом з великою підтримкою, яка стояла на шляху Трампа до перемоги на республіканських праймеріз. У березні вона оголосила, що залишає перегони.

Як повідомлялося, Байден викликав Трампа на передвиборчі дебати. Той погодився, проте висловив вимогу, щоб чинний президент пройшов тест на наркотики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: