Трамп вимагає від Байдена проходження тесту на наркотики перед дебатами

Читать на русском
Дональд Трамп вимагає від чинного президента США Джо Байдена пройти перевірку на наркотики напередодні їх спільних дебатів.
Колаж: РБК-Україна

Кандидат в президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що вимагатиме тест на допінг перед дебатами з Джо Байденом. Він вважає, що американський лідер може виступати під стимулюючими препаратами.

Відповідну заяву Дональд Трамп зробив під час виступу на заході республіканців у штаті Міннесота, передає журналістка Ліббі Дін у соцмережі X у суботу, 18 травня, пише The Hill.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

«Я вимагатиму аби він здав тест на наркотики. Справді, я не хочу, щоб він прийшов, як на «Послання про стан справ у державі», під «кайфом»», – сказав Трамп під час вечері Лінкольна Рейгана в Міннесоті.

Видання нагадує, що раніше Трамп заявляв про «надмірну збудженість» Байдена на початку згаданої промови, а також казав, ніби той перебував «під кайфом».

У 2020 році Трамп уже вимагав проходження Байденом тесту на наркотики перед їхніми минулими президентськими дебатами, проте зрештою жоден із кандидатів не складав такого тесту.

На попередніх виборах Дональд Трамп також припускав, що його тодішня конкурентка Гілларі Клінтон чимось «накачувалася» перед їхніми дебатами, і пропонував їй здати тест на наркотики.

Нагадаємо, Трамп і Байден раніше погодилися провести два раунди телевізійних дебатів — у червні на CNN та у вересні на ABC News.

Раніше низка найбільших американських ЗМІ надіслали листи Джо Байдену та Дональду Трампу із закликом провести дебати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: