Трамп називав Україну «корумпованою країною» та «частиною росії» – WSJ

Читать на русском
У розмовах з європейськими чиновниками Дональд Трамп називав Україну вашою Україною і частиною росії.
Reuters

Колишній президент США Дональд Трамп у розмовах з європейськими чиновниками критикував Україну як «корумповану» країну, називав її «вашою Україною» та «частиною росії», а також скаржився на її підтримку з боку Штатів.

Про це з посиланням на американських та європейських чиновників пише The Wall Street Journal.

Трамп відповів, чи надаватиме він допомогу Україні у разі обрання президентом СШАДональд Трамп сподівається, що на момент переобрання на посаду президента США йому вже не доведеться вирішувати питання щодо військової допомоги Україні.

Як йдеться у статті: «Україна має складне становище у світі Трампа. Колишній президент багато років критикував Україну як «корумповану» країну, а Палата представників, як відомо, піддала його імпічменту за те, що він схиляв президента Володимира Зеленського до проведення розслідування щодо родини Байдена. Трамп часто скаржився на підтримку України з боку США, називаючи цю країну європейським лідерам «вашою Україною» та «частиною росії».

При цьому, як зазначає видання, Трамп завжди був відкритий до чиновників, які попереджали його як про потенційні наслідки перемоги росії, так і про можливості, які можуть виникнути у другої адміністрації в якості посередника в укладанні мирної угоди.

Лобісти допомоги Україні, за словами джерел WSJ, говорили Трампу, що Україна багата на корисні копалини і має потенціал стати багатою країною, здатною виплатити свої борги. Але це залежить від перемоги над росією, оскільки більшість цих ресурсів знаходиться на окупованих територіях.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп заявив, що зробить більше для захисту України, ніж чинний президент США Джо Байден.

При цьому прем'єр Угорщини Віктор Орбан стверджує, що Трамп обіцяв «не дати жодної копійки на українсько-російську війну», якщо переможе на президентських виборах.

ЗМІ вважають, що у разі переобрання Трамп тиснутиме на Україну з метою мирних переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: