Генсек НАТО прибув до Києва з неоголошеним візитом: про що він вже поговорив із Зеленським

Читать на русском
Генсек НАТО Єнс Столтенберг прибув із неоголошеним візитом до Києва. У столиці України він зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.
Фото: AP

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув з неоголошеним візитом до Києва. У столиці України він зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Суспільне.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Після переговорів Зеленський розповів, що обговорив із генсеком низку ініціатив щодо зміцнення оборони України. Серед іншого, порушувалося питання створення спецфонду фінансової підтримки української оборони обсягом 100 мільярдів євро терміном на п'ять років.

«У союзників дійсно є можливість втілити у життя таку ініціативу. Для нас дуже важливі деталі. Важливо, щоб це було не за рахунок двосторонніх обсягів, які відзначені нашими угодами щодо гарантій безпеки», – сказав Зеленський.

Під час зустрічі лідери також обговорили підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні та взаємодію з союзниками у сфері оборони.

Крім того, Зеленський і Столтенберг обмінялися думками про майбутній російський наступ та ситуацію на фронті.

Нагадаємо, на початку квітня генсек НАТО заявив, що країни блоку обговорюватимуть ухвалення багаторічного пакету допомоги для України на 100 млрд євро, щоб зробити підтримку більш передбачуваною.

Столтенберг також заявив, що удари України по військових цілях на території російської федерації є абсолютно законними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: