США ще не запізнилися з допомогою Україні, але затримка мала реальні наслідки – Столтенберг

Читать на русском
США ще не запізнилися із військовою допомогою Україні, але її затримка мала реальні наслідки, заявив генсек НАТО.
Bloomberg

Схвалення Палатою представників США пакету допомоги Україні на суму майже 61 млрд доларів не відбулося надто пізно, але зволікання вже мало реальні наслідки на полі бою.

Про це телеканалу MSNBC сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Частину допомоги США з ракетами ATACMS можуть надіслати Україні наступного тижня – сенаторСША можуть відправити військову допомогу, включаючи ракети ATACMS, в Україну вже наступного тижня, одразу після підписання документів Джо Байденом.

Він констатував, що українські військові вже чотири місяці відстають у озброєнні.

«У росіян було набагато більше боєприпасів. І Україна змушена була нормувати свої боєприпаси. Але ще не пізно. Українці продемонстрували величезну майстерність у захисті своєї країни», – сказав Столтенберг.

Генсек також заявив, що НАТО не має планів щодо відправлення бойових підрозділів в Україну. «Але, звичайно, деякі союзники НАТО мають чоловіків і жінок у військовій формі в посольствах, які дають поради», – сказав Столтенберг, коментуючи інформацію Politico про розміщення додаткових військових радників США в Україні.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про допомогу для України у розмірі понад 60 мільярдів доларів.

Сенат голосуватиме за законопроєкт 23 квітня, президент Джо Байден обіцяв підписати його якнайшвидше.

Президент Володимир Зеленський вважає, що затвердження допомоги дає Україні шанс на перемогу у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: