Блінкен і Столтенберг обговорили посилення підтримки України

Читать на русском
Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом посилення політичної та практичної підтримки України.
Фото: Associated Press

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен провів розмову із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Обговорювалося, зокрема, посилення підтримки України у протистоянні російській агресії.

Про це повідомила пресслужба Держдепартаменту.

«Держсекретар Блінкен і генеральний секретар Столтенберг обговорили підготовку до майбутньої зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, зокрема, механізми посилення політичної та практичної підтримки НАТО для України», – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що розмова стосувалася пріоритетів НАТО для саміту у Вашингтоні, який «відзначатиме 75-ту річницю Альянсу».

Нагадаємо, у Держдепі заявили, що США від початку повномасштабної війни не підтримували удари України по російській території.

Також повідомлялося, що президент США Джо Байден підписав держбюджет США та закликав Конгрес ухвалити проєкт про допомогу Україні.

Нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у 2023 році союзники продовжували надавати Україні безпрецедентний рівень підтримки, але її все одно треба посилити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: