Президент США підписав законопроєкт про заборону TikTok

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав закон, згідно з яким у країні може бути заборонена китайська платформа TikTok.
Колаж: newsme.online

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав закон про примус китайської материнської компанії TikTok – ByteDance – продати платформу соціальних мереж.

Про це повідомляє CNN.

В яких країнах заборонені Facebook, YouTube, TikTok й інші популярні соцмережі та платформиУ яких країнах повністю заблоковано Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram, WhatsApp та TikTok – на інфографіці.

Зазначається, що сам закон не передбачає негайного блокування TikTok, а дає ByteDance 270 днів на продаж мережі. Якщо ж компанія відмовиться це зробити, TikTok буде заборонено в магазинах додатків США та в інтернет-хостингах, які його підтримують.

Разом з тим TikTok погрожує судовими позовами, щоб протистояти законопроєкту. У відео, розміщеному на TikTok, генеральний директор компанії Шоу Цзи Чу запевнив користувачів, що компанія «нікуди не піде».

«Ми впевнені в собі і будемо продовжувати боротися за ваші права в судах», – заявив він у відео, розміщеному на платформі TikTok.

Також компанія ByteDance назвала таке рішення «неконституційним» і зауважила, що це призведе до «знищення» 170 мільйонів користувачів платформи в США та 7 мільйонів компаній, які співпрацюють з TikTok.

Варто додати, що попри те, що Байден офіційно підтримав законопроєкт «про заборону TikTok», його кампанія з переобрання 2024 року заявила, що й надалі використовуватиме соцмережу для роботи з виборцями, принаймні протягом наступного року. Примітно, що термін від дев'яти місяців до одного року для ByteDance дає їй змогу зберегти право власності на TikTok до листопадових виборів.

Нагадаємо, 24 квітня президент США Джо Байден також підписав законопроєкт щодо допомоги Україні.

Водночас в Україні пропонують врегулювати роботу Telegram та інших подібних платформ.

За словами голови парламентського комітету з питань свободи слова Ярослава Юрчишина, месенджер можуть заблокувати у разі серйозної критичної ситуації із витоком інформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: