Telegram однозначно є проблемою з точки зору нацбезпеки – Буданов

Читать на русском
Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов оцінив вплив месенджера Telegram на соціально-політичну обстановку в Україні.
Фото: Громадське

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов оцінив вплив месенджера Telegram на соціально-політичну атмосферу в Україні.

Свою думку голова воєнної розвідки висловив під час форуму Kyiv Stratcom Forum 2024, організованого Центром стратегічних комунікацій.

Ворог активізував створення фейкових Telegram-каналів українських бригад і батальйонівРосіяни активізували створення фейкових Telegram-каналів українських бригад і батальйонів. Ворог використовує їх для поширення ворожих наративів та розвідки.

За його словами, Telegram однозначно можна вважати проблемою з точки зору національної безпеки.

«Я абсолютно проти утисків свободи слова. Але це вже занадто. Тобто у нас будь-яка людина може зробити канал, почати на ньому писати все, що йому заманеться, а коли щось починають робити, прикриватися тим, що це свобода ЗМІ. Та це не свобода ЗМІ, це трошки інакше називається», – сказав Буданов.

При цьому глава ГУР уточнив, що завдяки роботі месенджера Україна має можливість взаємодіяти з мешканцями тимчасово окупованих територій.

«Він (Telegram – ред.) багато в чому завдає руйнівного ефекту тут всередині, але так само завдяки йому можна щось доносити до людей на окупованих територіях. Це те, що більш-менш якось працює», – додав генерал.

Нагадаємо, нещодавно у Раді зареєстрували законопроєкт про регулювання Telegram. Документ внесли 11 народних депутатів від різних фракцій.

СБУ також оприлюднила список Telegram-каналів, які фінансуються з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: