У Раді зареєстрували законопроєкт про регулювання Telegram

Читать на русском
У Раді зареєстрували проєкт закону, який передбачає регулювання роботи платформ загального доступу до інформації, зокрема Telegram.
Фото: marketer.ua

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону, який передбачає регулювання роботи платформ загального доступу до інформації, зокрема Telegram.

Картка законопроєкту №11115 з'явилася на сайті парламенту у понеділок, 25 березня.

Ворог активізував створення фейкових Telegram-каналів українських бригад і батальйонівРосіяни активізували створення фейкових Telegram-каналів українських бригад і батальйонів. Ворог використовує їх для поширення ворожих наративів та розвідки.

Документ внесли 11 народних депутатів від різних фракцій – від «Європейської солідарності», «Слуги народу», «Голосу» та «За майбутнє».

У пояснювальній записці йдеться, що запропоноване Законом «Про медіа» регулювання залишилося неповним, що «проявилося у неможливості ефективного реагування з боку держави на низку проблем» у медіа-сфері.

«В умовах повномасштабної агресії проти України ці проблеми створюють очевидні загрози національній безпеці. Цей законопроєкт покликаний надати державним органам відповідний інструментарій», – зазначили депутати.

Додатковим аргументом для введення регулювання є те, що платформа Telegram нібито може бути пов'язана з росією, «що відкрито заявлялося і президентом російської федерації, і російським регулятором інтернету Роскомнадзором».

Нагадаємо, у листопаді 2023 року секретар РНБО Олексій Данілов назвав головну вимогу щодо роботи Telegram-каналів в Україні.

СБУ також оприлюднила список Telegram-каналів, які фінансуються з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: