Ще одна країна забороняє встановлювати TikTok на урядових пристроях

Читать на русском
Австралія з міркувань безпеки забороняє встановлення додаток TikTok на урядових пристроях.
techcrunch.com

Австралія заборонила встановлювати додаток TikTok на всіх пристроях, що належать федеральному уряду. Це було зроблено з міркувань безпеки.

Про це повідомляє Reuters.

Заборона TikTok: у яких країнах та кому не можна користуватися додаткомУ яких країнах світу заборонили держслужбовцям користуватися TikTok і де додаток заборонений для всіх – на інфографіці.

Заборона набуде чинності «як тільки це стане практично можливо», заявив генеральний прокурор Марк Дрейфус. Винятки надаватимуться лише у кожному конкретному випадку та за наявності відповідних заходів безпеки.

Такий захід підкреслює стурбованість тим, що Китай може використовувати сервіс для збору даних користувачів. Це також ризикує відновити дипломатичну напругу між Австралією та її найбільшим торговим партнером.

Генеральний менеджер TikTok в Австралії та Новій Зеландії Лі Хантер, у свою чергу, заявила про відсутність доказів того, що програма може становити загрозу безпеці для австралійців.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, в яких країнах та кому заборонили користуватися програмою TikTok.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: