ВАКС призначив засідання у справі про 176 млн грн збитків «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд після відмови в об'єднанні двох справ призначив підготовче засідання в обвинувальному акті.
фото: ua-energy.org

Вищий антикорупційний суд призначив на 24 квітня підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього члена дирекції ПАТ «Центренерго» Олександра Уварова та ексдиректорки департаменту «Центренерго» Катерини Токар та керівника приватної компанії «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка у завданні 176 млн грн збитків.

Таке рішення 16 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, вказану справу передали для розгляду питання об'єднання з іншим провадженням про збитки «Центренерго», яка слухає колегія. Втім судді відмовилися це зробити і справу відправили на автоматизований розподіл суддів. Авторозподілом визначено наступну колегію: головуюча Тетяна Криклива, судді Віталій Дубас і Олена Танасевич.

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні на 24 квітня 2024 року на 16:00 у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про 176 млн грн збитків «Центренерго». За даними слідства, у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоду про продаж електроенергії ТОВ «Юнайтед Енерджі»-переможцю аукціону. Через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії компанія-переможець мала сплатити штраф. Аби цього уникнути, з ПАТ заднім числом уклали додаткові угоди: виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії.

Такі зміни дозволили згаданому ТОВ відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн грн.

Раніше у цій справі НАБУ оголосило у розшук ексдиректорку департаменту «Центренерго».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: