Якщо Україна не вистоїть, путін піде війною на країни Балтії – Зеленський

Читать на русском
У випадку, якщо Україну переможе держава-агресор росія, путін спробує захопити країни Балтії, впевнений Володимир Зеленський.
Фото: Getty Images

Якщо Україна не вистоїть у війні проти країни-агресора росії, диктатор володимир путін «точно вторгнеться» у країни Балтії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю каналу NBC.

Скільки європейців готові захищати свою країну зі зброєю в руках у разі війниЧи готові мешканці Німеччини, Польщі, Литви, Естонії та Британії захищати свою країну зі зброєю в руках у разі вторгнення – на інфографіці результати опитувань.

«Я знаю одне: якщо Україна не вистоїть, то росія точно вдереться в Балтійські держави. Чому? Не тому, що є якась цікава ідея або стратегія, а тому, що путін хоче повернути вплив СРСР», – зазначив український президент.

За його словами, путін прагне повернути вплив Радянського союзу, тому намагатиметься завоювати країни, які раніше були у складі СРСР.

«Він не боїться країн НАТО. Це його стратегія. Безумовно, після балтійських держав, під ударом будуть Польща і частина Німеччини», – переконаний Зеленський.

Також він наголосив, що для російської армії найбезпечніше йти туди, де не буде великого протистояння.

«Другий раз таку помилку, як з Україною, він не повторюватиме. Тому, авжеж, простіше буде з меншою країною. З тою, що менш захищена, де менше людей і набагато менше зброї. І це буде і країна, яка колись була в Радянському Союзі. І під це підпадають перш за все балтійські країни», – вважає український лідер.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв'ю Зеленський наголосив, що нова західна зброя дасть Україні шанс на перемогу у війні з путінською армією і підкреслив, що наразі, на тлі російських обстрілів, є гостра потреба у термінових поставках додаткових систем ППО.

Раніше у МЗС Латвії висловили впевненість, що росія загрожуватиме Європі навіть після кінця правління путіна.

Як відомо, у зв'язку з непередбачуваною поведінкою агресивної росії все більше країн Європи схиляються до відновлення обов'язкового призову до армії. У яких країнах обов'язкова військова служба збереглася досі, де її немає, а де заклик повернули – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: