Зеленський про новий пакет допомоги США: Ми матимемо шанс на перемогу

Читать на русском
Якщо Україна справді отримає систему озброєнь з нового пакету допомоги Штатів, то є шанс виграти війну з окупантами рф. Але ця зброя потрібна якнайшвидше, заявив президент.
фото ОПУ

Нова західна зброя дасть Україні шанс на перемогу у війні з путінською армією. Але також нашій країні терміново потрібні додаткові системи ППО.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у програмі «Зустріч з пресою» на каналі NBC News 21 квітня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Я думаю, що ця підтримка дійсно зміцнить збройні сили, я молюся, і ми матимемо шанс на перемогу, якщо Україна дійсно отримає систему озброєнь, якої ми так потребуємо, якої так потребують тисячі солдатів», – сказав Зеленський, коментуючи допомогу США.

Очікується, що законопроєкти Палати представників будуть ухвалені Сенатом цього тижня.

«Нам справді потрібно довести це до фінальної точки. Ми повинні отримати схвалення Сенату... Потім ми хочемо допомогти зробити це якнайшвидше, щоб ми отримали відчутну допомогу для солдатів на передовій якнайшвидше, а не через півроку, щоб вони могли рухатися вперед», – сказав він.

При цьому Зеленський наголосив, що Україні «потрібна далекобійна зброя, щоб не втрачати людей на передовій, тому що у нас є втрати, тому що ми не можемо дістатися так далеко. Наша зброя не така далекобійна». Також, за його словами, нам треба ППО. Наразі це пріоритет.

Відповідаючи на запитання, чи допоможе ця допомога Україні виграти війну, чи тільки затягне її, Зеленський сказав: «Це залежить від того, коли ми справді отримаємо зброю на землі... Якщо ми отримаємо це за півроку – ну, у нас процес застопорився на півроку , і ми зазнали збитків за кількома напрямками. Втрати у людях, у техніці».

За словами президента, зараз Україна має шанс стабілізувати ситуацію і перехопити ініціативу на фронті.

Нагадаємо, Палата Конгресу США 20 квітня проголосувала про надання Україні 60,8 млрд доларів допомоги. Тепер законопроєкт відправлять на розгляд Сенату. Після його ухвалення документ буде передано на підпис президенту Джону Байдену.

Зеленський подякував Палаті представників Конгресу США того ж вечора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: