У бухті Севастополя було уражено російське судно «Комуна» – ВМС

Читать на русском

Речник ВМС України уточнив, який корабель Чорноморського флоту потрапив під удар сьогодні під час атаки на Севастополь.
колаж 24 каналу

Українські військові сьогодні вранці завдали удару по кораблю Чорноморського флоту «Комуна», який був у бухті в окупованому Севастополі.

Про це повідомив представник ВМС України Дмитро Плетенчук у Facebook.

«Сьогодні в Криму українські ВМС дістали черговий корабель зі складу ЧФ рф Коммуна. Характер пошкоджень верифікується. Але однозначно корабель виконувати завдання тепер не здатен. Це буде повторюватися, поки у росіян не скінчаться кораблі, або вони не заберуться з Криму», – розповів Плетенчук.

«Комуна» - морське допоміжне судно ЧФ росії, рятувальник підводних човнів, по конструкції - катамаран. Найстаріше судно ВМФ рф і найстаріше у світі судно, що фактично знаходиться на озброєнні і виконує бойові завдання.

Корабель був спущений на воду ще під час Першої світової війни – у 1913 році, а у 1915 році він став частиною Балтійського флоту.

Нагадаємо, вранці 21 квітня у Севастополі в районі бухти пролунали вибухи. Окупаційна влада повідомила про ліквідацію ракети. У соцмережах опублікували відео, на якому чоловік показав дим з бухти та заявив про приліт ракети в корабель.

У Військово-морських силах прокоментували ранкові вибухи у Севастополі. Як заявив Дмитро Плетенчук, українські військові продовжуватимуть завдавати ударів по об'єктах військової інфраструктури росіян у тимчасово окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: