Прем’єр Угорщини заявив, що Захід близький до відправки військ в Україну

Читать на русском
Угорський прем’єр Віктор Орбан скаржиться на військові настрої, які нібито панують у європейській політиці. Він вважає, що Захід близький до відправки військ в Україну.
фото DR

Угорський прем’єр Віктор Орбан скаржиться на військові настрої, які нібито панують у європейській політиці. Він вважає, що Захід близький до відправки військ в Україну.

Про це йдеться у дописі на його Facebook-сторінці.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Орбан заявив, що європейські лідери вже втягнуті у війну.

«Вони бачать війну як свою війну і ведуть її як свою війну», – написав політик.

За його словами, спочатку допомога Україні включала лише відправку касок, потім санкції, потім пішло постачання зброї, далі було прийнято рішення про фінансову допомогу.

«Все більше і більше десятків мільярдів. Зараз ми десь близько 100 мільярдів. В євро. Гроші, зброя, але ситуація не покращується, а погіршується. Ми в одному кроці від того, щоб Захід відправив солдатів в Україну», – наголосив Орбан.

Він додав, що нараз ситуація у Європі нагадує воєнний вихор, який може затягнути Європу в прірву, але Будапешт не хоче війни.

«Я переконаний, що ми повинні триматися осторонь цієї війни. Це не наша війна. Ми не хочемо війни і не хочемо, щоб Угорщина знову стала іграшкою великих держав. Тому ми повинні виступати за мир – вдома, у Брюсселі, Вашингтоні, ООН і НАТО», – додав прем’єр.

Нагадаємо, наприкінці березня про можливе введення західних військ в Україну заговорив президент Франції Еммануель Макрон. Пізніше він підтвердив, що не виключатиме такого варіанту.

Президент Володимир Зеленський розповів, що не готовий закликати іноземних бійців воювати в Україні, проте вважає, що вони можуть тренувати ЗСУ та допомагати ремонтувати військову техніку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: