Зеленський заявив, що не готовий закликати іноземних бійців воювати в Україні

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський не готовий закликати іноземних бійців воювати в Україні, проте вважає, що вони можуть тренувати ЗСУ та допомагати ремонтувати військову техніку.
Getty Image

Президент Володимир Зеленський не готовий закликати іноземних бійців воювати в Україні, проте вважає, що вони можуть тренувати ЗСУ та допомагати ремонтувати військову техніку.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю телеканалу «Ми-Україна».

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

«Кілька пропозицій Емманюеля Макрона я підтримав публічно і в розмові з ним. Тренувати наших хлопців у нас. Я вважаю, що це набагато швидше, ніж відправляти наших хлопців, бригади. Друге – побудувати ремонтні хаби, щоб ремонтувати всю західну техніку в Україні, в окремих регіонах під землею. Це працює, і навіть деякі речі ми вже робимо і бачимо, наскільки це швидше, ніж ми відправляємо танк або броньовану техніку», – зазначив Зеленський.

Водночас президент не готовий закликати іноземних військових воювати в Україні, бо за його словами, росіяни підніміть через це хайп у світі. Така ініціатива є великим ризиком для нашої країни.

«Якщо я виступлю з такою ініціативою, то росія зробить все, аби зупинити військову допомогу для нас. У нас є громадяни інших держав, які приїжджають воювати за Україну, і ми ніколи не будемо проти того, хто хоче допомогти нам», – додав Зеленський.

Нагадаємо, наприкінці березня про можливе введення західних військ в Україну заговорив президент Франції Еммануель Макрон. Пізніше він підтвердив, що не виключатиме такого варіанту.

ЗМІ також писали, що на зустрічі з парламентськими партіями президент Франції заявив, що відправка військ до України можлива у разі прориву росіян до Києва чи Одеси. Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, запевнив, що французькі військові «не вмиратимуть в Україні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: