Посол Данії розповів, коли Україна отримає винищувачі F-16

Читать на русском
Посол Данії розповів, на якому етапі перебуває надання Україні винищувачів F-16 та запевнив, що Україна отримає всі ті літаки, про які було оговорено раніше між керівництвом країн.
Фото: EPA/UPG

Україна точно отримає від Данії військові винищувачі F-16, про які було домовлено раніше. Це станеться вже влітку цього року.

Про це в інтерв'ю «Ми — Україна» заявив посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен.

F-16 для України: що зараз відомо про навчання пілотів та передачу винищувачівУкраїна цього року має отримати перші винищувачі F-16. На інфографіці – що зараз відомо про постачання літаків та навчання пілотів.

«Літаки для України точно будуть. Це весь наш парк F-16, який зараз виводиться з експлуатації», – сказав він, не назвавши точної кількості літаків.

Посол пояснив, що зараз Данія розформовує свій парк, оскільки невдовзі отримає нове покоління літаків – F-35. Також він додав, що 24 літаки, які його країна продала Аргентині, не були з-поміж тих, які мали б бути відправлені в Україну.

«Частина буде доставлена до Аргентини. Нема чого хвилюватись. F-16 будуть доставлені, як і обіцяли», – наголосив він.

Міккельсен також зазначив, що винищувачі, як і обіцяла прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен у лютому 2024, будуть доставлені цього літа, але скільки одиниць отримає Україна, він не уточнив.

Разом з тим посол Данії в Україні також висловив сподівання, що передача винищувачів F-16 вплине на ситуацію з обстрілами українських міст з боку російських окупаційних військ.

Нагадаємо, Данія приєдналася до авіаційної коаліції з навчання та передачі винищувачів F-16.

У лютому міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що країна цього літа передасть Україні перші винищувачі F-16.

Також повідомлялося, що Норвегія передасть Україні винищувачі F-16 з найновішим озброєнням.

Нещодавно прем'єр Бельгії заявив, що Україна може отримати перший літак F-16 ще до початку літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: