Північна Корея розробляє біологічну зброю – The Sun

Читать на русском
Північна Корея має біологічну зброю і з більшою ймовірністю застосує саме її, а не ядерну, вважає американська розвідка.
Фото: Shutterstock

У Північної Кореї є технічна можливість виробляти бактерії, віруси і токсини, які можуть бути використані як біологічні агенти для військових цілей.

Це з'ясувала американська розвідка, повідомляє The Sun.

Кім Чен Ин наказав армії та промисловості прискорити підготовку до війни – ReutersЛідер Північної Кореї наказав своїм військовим, виробникам боєприпасів та ядерної зброї прискорити підготовку до війни, щоб протистояти конфронтаційним крокам США.

У звіті Державного департаменту США зазначається, що КНДР створює мікробні спреї та отруйні ручки, здатні поширювати смертельні хвороби, зокрема віспу та сибірську виразку.

Крім того, Північна Корея має цілеспрямовану наступальну програму біологічної зброї на національному рівні.

Експерти Держдепу США, які стежать за дотриманням іноземними урядами правил щодо озброєнь, попередили, що північнокорейська біологічна зброя може виявитися небезпечнішою за ядерну.

«КНДР має біологічну зброю у своєму арсеналі з 1960-х років і з більшою ймовірністю застосує її, ніж ядерну», – пише видання.

The Sun підкреслює, що найтривожнішим є те, що Північна Корея має промислові потужності для масового виробництва біологічної зброї та її подальшого розповсюдження за допомогою ракет, дронів, літаків і розпилювачів.

«У той час, як ядерні програми можна відстежувати за кількістю ядерних випробувань та успіхом ракетних випробувань, створення зброї та вирощування патогенних мікроорганізмів може залишатися невидимим за зачиненими дверима. Більше того, обладнання, що використовується для виробництва біологічної зброї, часто має подвійне призначення для сільського господарства. Це робить зовнішній моніторинг і перевірку практично неможливими», – йдеться у звіті Держдепу США.

Нагадаємо, лідер КНДР Кім Чен Ин закликав військових інтенсивніше готуватися до війни.

Також стало відомо, що Північна Корея розробила керований снаряд для РСЗВ.

Крім того, на початку року повідомлялося, що КНДР провела випробування підводних ядерних дронів, однак у США не змогли підтвердити цю інформацію.

Нещодавно США запровадили санкції проти осіб, які фінансують програму озброєння у КНДР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: