Байден підтримав законопроєкти спікера Джонсона про зовнішню допомогу

Читать на русском
Президент США Джо Байден пообіцяв негайно підписати законопроєкти спікера Палати представників Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, коли документи буде схвалено Конгресом.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден висловив готовність підписати законопроєкти про додаткове фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, які вніс спікер Палати представників Майк Джонсон, в разі їх схвалення Конгресом.

Відповідна заява з'явилась на сайті Білого дому.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Ізраїль стикається з безпрецедентними нападами з боку Ірану, а Україна стикається з продовженням бомбардувань з боку росії, які різко посилилися за останній місяць. Палата має прийняти пакет цього тижня, і Сенат повинен негайно наслідувати її приклад.

Я негайно підпишу цей закон, щоб надіслати світу повідомлення: ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану чи росії досягти успіху», – заявив президент США.

Нагадаємо, Майк Джонсон заявив, що голосування стосовно законопроєктів, які містять допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню відбудеться в суботу, 20 квітня.

Як повідомлялося, Палата представників США опублікувала три окремих проєкти законів про допомогу Україні, Ізраїлю та союзникам в Індо-Тихоокеанському регіоні. Документ, зокрема, наказує президенту США надати Україні ракети ATACMS та домовитися про відшкодування Києвом економічної допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: