ВАКС відправив під домашній арешт експосадовця Служби безпеки

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився заарештувати колишнього посадовця спецслужби, підозрюваного у заволодінні.
фото: liga.net

Вищий антикорупційний суд відправив під нічний домашній арешт колишнього першого заступника начальника Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України Андрія Коваля, якого підозрюють у заволодінні 26 млн грн на закупівлі пального для потреб служби у 2022 році.

Таке рішення 11 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління СБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного (Андрія Коваля – ред.) – відмовити. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною у період з 22:00 до 06:00 залишати житло строком на 2 місяці», – йдеться в рішенні.

Також на підозрюваного поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі міста Києва, Київської та Вінницької областей без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи (служби); утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні з приводу фактів та обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти на носити електронний браслет. Строк дії обов'язків – до 12 червня 2024 року включно.

Раніше у цій справі ВАКС заарештував ексначальника Департаменту господарського забезпечення СБУ Олександра Провоторова. Альтернативою йому визначили 3 млн грн застави.

Нагадаємо, СБУ, Офіс генерального прокурора спільно з НАБУ викрили колишнього начальника департаменту спецслужби та його першого заступника. За версією слідства, фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами.

Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. У результаті заподіяно понад 26 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: