ВАКС заарештував ексначальника департаменту Служби безпеки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора про застосування запобіжного заходу до підозрюваного експосадовця спецслужби.
фото: liga.net

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього начальника Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України, якого підозрюють у заволодінні 26 млн грн на закупівлі пального для потреб служби у 2022 році.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Олександра Провоторова, який обіймав цю посаду в період з жовтня 2020 року до березня 2023 року.

«11 квітня слідчий суддя ВАКС застосувала до колишнього керівника Департаменту господарського забезпечення СБУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу йому визначено заставу у розмірі 3 млн грн», – інформує суд.

У разі внесення застави на підозрюваного покладатимуться обов'язки: прибувати за кожним викликом; не залишати межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, СБУ, Офіс генерального прокурора спільно з НАБУ викрили колишнього начальника департаменту спецслужби та його першого заступника. За версією слідства, фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами.

Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. У результаті заподіяно понад 26 млн грн збитків.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Руслану Демчаку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: