НАБУ і СБУ повідомили про підозру ексначальнику департаменту спецслужби

Читать на русском
Національне бюро спільно з спецслужбою викрили схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального.
фото: ОГП

Служба безпеки України у взаємодії з детективами Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому начальнику Департаменту господарського забезпечення СБУ та його першому заступнику у заволодінні 26 млн грн на закупівлю пального для потреб служби у 2022 році.

Про це повідомляють прес-служби НАБУ, СБУ і Офісу генерального прокурора.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про Олександра Провоторова, якого голова СБУ Василь Малюк звільнив у березні 2023 року. Провоторова призначили на посаду у жовтні 2020 року.

«Головне управління внутрішньої безпеки та слідчі СБУ у взаємодії з детективами НАБУ викрили схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального для потреб служби у 2022 році. За даними слідства, колишній керівник Департаменту господарського забезпечення СБУ та його перший заступник організували придбання паливно-мастильних матеріалів за штучно завищеними цінами через низку підконтрольних фірм. При цьому вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. У результаті заподіяно понад 26 млн грн збитків. Дії експосадовців кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 114-1 КК України», – інформує НАБУ.

В СБУ розповіли, що за версією слідства, фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами. Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації.

Офіс генпрокурора додав, що під час обшуків за місцем проживання експосадовців СБУ виявлено готівку, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та документи із доказами злочинної діяльності. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Руслану Демчаку. Також органи повідомили про підозру ексраднику Офісу президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: