У ЄС розповіли, скільки коштів може отримати Україна у травні за програмою на 50 млрд євро

Читать на русском
Європейська комісія готує нові транші для України у рамках програми допомоги Ukraine Facility на 50 мільярдів євро.
Валдіс ДомбровскісФото: Reuters

Європейська комісія готує нові транші для України у рамках програми допомоги Ukraine Facility на 50 мільярдів євро.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, його слова наводить Інтерфакс-Україна.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

За словами політика, очікується, що у квітні ЄС виділить 1,5 млрд євро, а у травні – 1,9 млрд євро. Кошти буде надано, якщо Україна виконає узгоджені раніше умови програми.

Домбровскіс уточнив, що Єврокомісія оцінює програму з метою складання квартальних показників реформ та інвестицій, які необхідно здійснити, щоби розблокувати майбутні виплати.

«Найближчим часом ми завершимо цю роботу і передамо оцінку Єврораді. Як тільки буде схвалення, це відкриє шлях Україні до отримання попереднього фінансування у розмірі 1,9 млрд євро», – сказав він.

Нагадаємо, пакет фінансування для України у розмірі 50 млрд євро було затверджено 1 лютого на спеціальному саміті лідерів Європейського Союзу. Наприкінці березня Єврокомісія виплатила Україні перший транш у 4,5 млрд євро.

Раніше повідомлялося, що НАТО обговорює можливість створення фонду для України у розмірі 100 млрд доларів. При цьому глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що «зараз шансів на таке – нуль».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: