Єврокомісія виплатила Україні перший транш у 4,5 млрд євро

Читать на русском
Європейська комісія перевела Україні перший транш макрофінансової допомоги у рамках програми Ukraine Facility, яка включає 50 млрд євро на 4 роки.
Колаж 24 каналу

Україна сьогодні отримала першу виплату у 4,5 млрд євро з українського фонду допомоги від ЄС у розмірі 50 млрд євро.

Про це повідомив голова Кабміну Денис Шмигаль 20 березня у Telegram.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Маємо гарну новину після плідних дискусій у Брюсселі: сьогодні Україна отримала 4,5 млрд євро в межах перехідного фінансування, передбаченого Ukraine Facility», – написав він.

Шмигаль подякував ЄС та президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєну за підтримку, яка зміцнює нашу економічну та фінансову стабільність.

Про виплату першого траншу Україні також сьогодні оголосив високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

«Сьогодні ми здійснили першу виплату у 4,5 млрд євро з Українського фонду допомоги у розмірі 50 млрд євро, щоб підтримати відновлення, реконструкцію та модернізацію України. Завтра Європейська рада обговорюватиме, як далі прискорити український вступ (до ЄС)», – заявив Боррель на пресконференції у Брюсселі після завершення Ради асоціації Україна–ЄС.

Нагадаємо, 1 лютого усі 27 лідерів Європейського Союзу на спеціальному саміті підтримали пакет фінансування для України у розмірі 50 млрд євро. Пізніше голова Єврокомісії назвала терміни початку виплат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: