Україна отримає 100 млн євро від європейського банку: на що їх витратять

Читать на русском
Сума у 100 млн євро розрахована на надання компенсації близько 5700 українцям за знищене житло під час війни.
фото Unsplash

Адміністративна рада Банку розвитку Ради Європи (БРСЕ) схвалила новий проєкт НОМЕ. Він передбачає виплату Україні 100 млн євро на компенсації за знищене війною майно.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну у середу, 27 березня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Залучені кошти буде спрямовано на підтримку механізму прямої допомоги, завдяки якому кінцеві бенефіціари, у тому числі учасники бойових дій, інваліди та багатодітні сім'ї, отримають компенсацію за знищене внаслідок бойових дій та терористичних атак рф житло у вигляді сертифікатів на придбання житла», – йдеться у повідомленні.

Проєкт реалізовуватиметься по всій території України.

У відомстві нагадали, що житловий сектор України залишається одним із найбільш постраждалих внаслідок війни - загальні збитки оцінюються майже в 50 млрд доларів.

У рамках проєкту передбачено надання компенсації за понад 2000 житлових сертифікатів, що дозволить близько 5700 українцям отримати компенсацію за знищене житло. Весь хід розгляду заяви можна буде бачити у мобільному додатку «Дія».

Нагадаємо, 26 березня Україна отримала новий транш від МВФ. Минулого тижня Єврокомісія виплатила Україні перший транш у 4,5 млрд євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: