У Мінфіні розповіли, на що витратять перший транш ЄС

Читать на русском
Сьогодні державний бюджет України отримав перший транш від Євросоюзу у розмірі 4,5 млрд євро.
pixabay.com

Перший транш допомоги ЄС у розмірі 4,5 млрд євро вже надійшов до держбюджету. Він допоможе профінансувати соціальні та гуманітарні витрати.

Про це повідомив Мінфін у середу, 20 березня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Так, сьогодні державний бюджет України отримав перший транш у межах перехідного фінансування у розмірі 4,5 млрд євро відповідно до фінансового інструменту Євросоюзу Ukraine Facility.

«Залучені кошти допоможуть своєчасно та в повному обсязі профінансувати першочергові соціальні та гуманітарні видатки державного бюджету», – сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

У рамках перехідного фінансування перед Україною на порядку денному стоїть п'ять реформ у наступних сферах: управління державними фінансами, боротьба з корупцією та розвиток бізнес-середовища.

Наступний транш обсягом 1,5 млрд євро Україна може отримати вже у квітні за результатами задовільного виконання таких реформ та позитивної оцінки Єврокомісії.

Нагадаємо, Єврокомісія 20 березня виплатила Україні перший транш у 4,5 млрд євро.

1 лютого усі 27 лідерів Європейського Союзу на спеціальному саміті підтримали пакет фінансування для України у розмірі 50 млрд євро.

Рада ЄС затвердила надання Україні 50 млрд євро 28 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: