Уряд схвалив план реформ для отримання 50 млрд євро від ЄС

Читать на русском
Україна схвалила план реформ для програми ЄС на 50 млрд євро та планує направити Єврокомісії найближчим часом.
Фото: EP

Уряд схвалив план реформ для отримання допомоги за чотирирічною програмою ЄС на 50 млрд. євро. Вже найближчим часом його передадуть на розгляд Єврокомісії.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у понеділок, 18 березня, у Telegram.

50 млрд євро для України: у Єврокомісії розкрили суми та терміни передачі перших траншівУкраїна незабаром отримає перші транші у рамках програми допомоги від Євросоюзу на 50 млрд євро, повідомили у Єврокомісії.

«Уряд ухвалив План для Ukraine Facility. Він є основою надання фінансової підтримки в рамках програми, яка розрахована на 4 роки та має загальний розмір 50 млрд євро», – написав Шмигаль.

За його словами, план містить структурні реформи, яким відповідають понад 100 квартальних індикаторів.

Це європейські підходи до реформи державного управління, боротьби з корупцією, економічних і секторальних реформ у різних сферах: від енергетики та аграрної галузі. Крім того, в документі прописані наскрізні напрямки як зелений перехід, цифровізація, євроінтеграція.

«План розроблявся спільно з європейськими партнерами, щоб посилити нашу країну та наблизити членство до ЄС. Найближчим часом ми передамо його на розгляд Єврокомісії. Завдяки реалізації реформ Плану для Ukraine Facility Україна зможе отримати близько 16 млрд євро цього року», – додав глава уряду.

Нагадаємо, 28 лютого Рада ЄС затвердила надання Україні 50 млрд євро. У Єврокомісії розкрили суми та терміни передачі перших траншів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: