Клименко розповів, скільки поліцейських бере участь у війні з росією

Читать на русском
У регіонах, у яких безпосередньо ведуться активні бойові дії, розкривають злочини та здійснюють низку функцій близько 30 тисяч поліцейських.
Фото: РБК-Україна

Значна частина українських поліцейських наразі воює на фронті або виконує завдання, які так чи інакше повʼязані з обороною України.

Про це розповів голова МВС Ігор Клименко в інтервʼю 1+1.

Він нагадав, що за законом поліцейський, який служить в лавах Національної поліції, має бронь і не зобов'язаний йти на війну. Водночас в поліції, відповідно до закону, який був ухвалений у 2023-му році, можуть бути утворені спецпідрозділи.

«Це особи, які безпосередньо знаходяться на лінії фронту і мають такі самі права і обов’язки, як і військовослужбовці Збройних сил України, і інші військові формування.

На сьогодні чоловіків служить в Національній поліції близько 75 тисяч і 25 тисяч жінок», – зазначив Клименко.

Також, за словами міністра, бригада «Лють», яку сформувало МВС на початку минулого року, налічує пʼять тисяч осіб.

Клименко також пояснив, що 30 тисяч поліцейських розкривають злочини та здійснюють низку функцій, не тільки поліцейських, у регіонах, у яких безпосередньо проходять активні бойові дії.

«В нас є підрозділи поліції, які займаються безпілотниками. У нас люди є, які займаються специфічними функціями під час цієї війни, про які ми будемо розповідати вже після закінчення бойових дій», – додав він.

При цьому міністр зазначив, що частина поліцейських несе службу на прикордонних заставах і на кордоні з ЄС, на частині кордону з Білоруссю, тому що 20 тисяч прикордонників знаходяться безпосередньо у зоні бойових дій.

«Якщо відняти від 75 тисяч (загальної кількості тих, хто станом на сьогодні проходять службу у Нацполіції – ред.) ті підрозділи, які безпосередньо є на війні і ще будуть на війні незабаром, то за охорону публічного порядку, за розкриття злочинів, взагалі за поліцейську всю функцію буде відповідати всього-на-всього по всій країні близько 30-35 тисяч осіб», – підсумував очільник МВС.

Також Клименко наголосив, що у разі подальшого ускладнення ситуації на фронті «всі ми маємо взяти до рук зброю».

Нагадаємо, у МВС підрахували, скільки зброї може бути на руках українців.

Також у МВС назвали кількість російських обстрілів із початку року.

Також Ігор Клименко доручив переглянути алгоритм роботи екстрених служб після удару росіян по Одесі, внаслідок якого загинула 21 особа, зокрема представники служб, які приїхали ліквідувати наслідки та надавати допомогу постраждалим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: