У Нацполіції відповіли, чи будуть поліцейські роздавати повістки разом із військкомами

Читать на русском
Глава Нацполіції Іван Виговський пояснив, чому поліцейські не зможуть особисто ходити роздавати повістки.
Фото: facebook Ivan Vyhivskyi

Співробітники Нацполіції не ходитимуть разом із представниками ТЦК і не роздаватимуть повістки, принаймні доти, доки така норма не буде прописана в законі.

Про це повідомив голова Нацполіції Іван Вигівський в інтерв'ю РБК-Україна.

Мобілізація в Україні: порівняння урядового та альтернативних законопроєктівП'ять законопроєктів про мобілізацію – порівняння ініціатив від уряду та народних депутатів.

За його словами, поліція і так максимально сприяє ТЦК у тому, щоб встановлювати місцезнаходження ухилянтів, і відповідно до повноважень та за наявності необхідних документів від ТЦК, доставляти їх військкомам.

Але вручення повісток, спільні наряди – це додаткове навантаження, і поліція зараз не має такого ресурсу, щоб поставити біля кожного працівника ТЦК поліцейського, пояснив Вигівський.

«Ми стоїмо на блокпостах, щодня виконуємо свої обов'язки, в тому числі і непритаманні поліції функції. Ми готові допомагати, але особисто фізично поліцейські ходити роздавати повістки не будуть. Принаймні до того, поки законом не буде встановлена така норма та це не буде визначено нашим функціоналом», – сказав глава Нацполіції.

При цьому він додав, що навіть якщо таку норму пропишуть у законі, то Нацполіції все одно не вистачить людей, враховуючи щоденні наряди правоохоронців у посиленому режимі.

Нагадаємо, раніше глава МВС Ігор Клименко назвав кількість відкритих кримінальних справ проти ухилянтів. У Міноборони пояснили, чому роздають повістки у громадських місцях. А у ЗСУ розповіли, коли ця процедура буде не актуальною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: