Скільки воєнних злочинів рф фіксують в Україні щодня: глава МВС назвав цифру

Читать на русском
Глава МВС Ігор Клименко на засіданні міністрів G7 розповів про воєнні злочини росії після вторгнення.
t.me/Klymenko_MVS

Слідчі Національної поліції щодня фіксують близько 160 воєнних злочинів росії, серед яких обстріли, розстріли цивільних, викрадення, депортації, сексуальне насильство.

На цьому наголосив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко на засіданні міністрів G7 11 грудня.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

«Приєднався до засідання міністрів внутрішніх справ та безпеки країн G7. У фокусі уваги – ситуація в Україні та російські воєнні злочини», – написав він.

За його словами, слідчі Національної поліції України щодня фіксують у середньому по 160 таких злочинів.

Також він розповів, що всі служби МВС цілодобово працюють над посиленням компоненту безпеки всередині країни та покращення оперативності реагування на надзвичайні ситуації.

Зокрема, за словами Клименка, проводяться стабілізаційні заходи на деокупованих територіях, запущено в роботу спецбазу «Воєнний злочинець» з даними про окупантів, створено мережу «Пунктів незламності», контролюється обіг зброї та щодня триває процес розмінування звільнених територій.

Нагадаємо, глава МВС назвав кількість воєнних злочинів росіян за 600 днів вторгнення. Також повідомлялося, скільки підозрюваних воєнних злочинців рф вже встановили слідчі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: