«Стратегія знищення»: Кислиця в ООН розповів, скільки ракет, дронів та КАБ росія випустила цього року

Читать на русском
Кислиця на Раді безпеки ООН заявив, що з початку року рф використала майже 11 тисяч ракет, дронів та КАБ.
Фото: dw.com

Росія з початку року випустила по українських населених пунктах близько тисячі ракет, близько 2,8 тисяч дронів і майже 7 тисяч керованих авіабомб.

Такі цифри на засіданні Ради Безпеки ООН назвав постійний представник України в організації Сергій Кислиця.

Україна опинилась у найвразливішому становищі від початку повномасштабної війни – BloombergЧерез інтенсивні атаки росії та нестачу військової підтримки з боку союзників Україна перебуває у найуразливішому становищі за більш ніж два роки війни.

«Реалізуючи свою стратегію знищення, росія з початку року випустила по українських містах та селах близько 1000 ракет, близько 2800 безпілотників «шахед» і майже 7000 керованих авіабомб. Сумарна вибухова потужність комбінованих авіаударів по Україні за цей період перевищує 9 кілотонн. Лише 3% російських ракет, безпілотників та керованих бомб вражають військові цілі, а 97% вражають цивільну інфраструктуру», – заявив Кислиця.

Він констатував, що росія свідомо націлилася на критично важливу енергетичну інфраструктуру. Внаслідок березневих атак було знищено 80% теплових електростанцій, серйозних збитків також завдано гідроелектростанціям.

Особливою ціллю російських військ став Харків, зазначив постпред. «Російський державний експерт Олександр Ситін, керівник так званого «Центру політичних досліджень країн Північної та Східної Європи», відкрито зізнався в ефірі російського федерального телеканалу, що «захоплення чи руйнування Харкова чинитиме болісний, деморалізуючий вплив на українське суспільство. Але я вважаю, що волю цього народу треба зламати на коліні». Ось чому росія майже щодня обстрілює цивільну інфраструктуру Харкова ракетами, безпілотниками та авіаційними керованими бомбами», – розповів він.

Нагадаємо, в ООН раніше засудили масштабні скоординовані російські удари по електростанціях в Україні.

За підрахунками організації, через російську агресію близько 40% населення України потребує гуманітарної допомоги.

Щоб захиститися від російських атак, Україні потрібні системи ППО. Глава МЗС Дмитро Кулеба розповів про пошук додаткових Patriot для країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: