В ООН підрахували, скільки українців потребують гуманітарної допомоги на тлі агресії рф

Читать на русском
В поточному році близько 40 відсотків українців будуть потребувати гуманітарної допомоги через безперервну військову агресію рф.
Фото: aquarena.com.ua

У зв'язку з безперервною агресією росії близько 40% населення України потребує гуманітарної допомоги.

Про це заявили постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд та директорка з питань операцій Управління ООН з координації гуманітарних питань Едем Восорну, передають Суспільне та Укрінформ.

Реальні цифри набагато вищі: втрати серед цивільного населення України за даними ООННа інфографіці – скільки цивільних українців щомісяця гинуть під час повномасштабної війни, за даними ООН.

«Масштаб гуманітарних потреб в Україні залишається величезним. Понад 14,6 мільйона людей – близько 40% населення України – потребують певної форми гуманітарної допомоги, 56% з яких – це жінки та дівчата», – зауважила Восорну під час засідання Ради безпеки ООН щодо України.

Також представниця ООН наголосила на терміновій необхідності додаткової підтримки гуманітарних операцій в Україні та закликала міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб підтримати народ України.

Крім того, вона висловила жаль з приводу того, що зараз Україна «зазнає одних з найгірших атак з початку війни».

«Не минає жодного дня без авіаударів, які руйнують життя все більшої кількості сімей по всій країні. Терпіти війну – це ненормально. Ми закликаємо Раду Безпеки не допустити, щоб ця війна залишилася без відповіді та без вирішення. Це спричиняє безперервну смерть, руйнування та труднощі», – резюмувала заступниця генсека ООН.

Слова Восорну підтвердила Барбара Вудворд, також зазначивши, що у поточному році кількість українців, що потребують гуманітарної допомоги, становитиме близько 40%.

«Від початку повномасштабного вторгнення росії Велика Британія виділила понад 350 мільйонів фунтів стерлінгів гуманітарної допомоги, щоб підтримати зусилля ООН, міжнародних та місцевих неурядових організацій, спрямовані на допомогу людям, які опинилися в зоні бойових дій», – додала вона.

Нагадаємо, в ООН засудили масовані удари росії по енергооб'єктах України.

Раніше повідомлялося, що ООН планує за рік виділити Україні 3,1 млрд доларів гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: