У ГУР прокоментували нову масовану атаку росії

Читать на русском
Російська армія зараз навмисно робить ставку на те, щоб завдати якнайбільше руйнувань інфраструктурі, заявили в ГУР.
PAP/UKRINFORM

Російські військові новими атаками намагаються завдати якнайбільше руйнувань інфраструктурі. Ударами дронів та ракет окупанти намагаються знищити те, що не вдалося пошкодити взимку.

Про це заявив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону у четвер, 11 квітня.

Наслідки атаки на енергетику: аварійні відключення світла введені лише в одній областіОб'єкти енергетичної інфраструктури були атаковані в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Аварійні відключення було введено на Харківщині.

За його словами, удари завдаються саме по цивільних об'єктах, які не мають жодного відношення до військової чи оборонної інфраструктури.

Юсов зазначив, що рф свідомо робить ставку на те, щоб завдати якнайбільше руйнувань, ураження саме об'єктам цивільної інфраструктури та ускладнити життя мирних громадян та посилити гуманітарні проблеми в Україні.

«Те, що вони не змогли з організаційних причин, не встигли зробити взимку, вони намагаються наздогнати нині зі знищення української енергетики», – повідомив представник ГУР.

Нагадаємо, в ніч на 11 квітня росіяни завдали по Україні масованого повітряного удару із застосуванням ракет різного типу і дронів – загалом 82 одиниці. Сили ППО збили 57 повітряних цілей.

Ворог атакував об'єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України – у Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській.

Також під удар потрапила Трипільська ТЕС, вона повністю зруйнована, зараз на ній пожежа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: