Президент назвав кількість Patriot необхідних для закриття неба України

Читать на русском
Україні потрібно 25 систем Patriot по 6-8 батарей в кожній для того, щоб мати змогу закрити своє небо від ракетних обстрілів рф.
mil.in.ua

Україні потрібно 25 систем Patriot по 6-8 батарей в кожній для того, щоб мати змогу закрити своє небо від ракетних обстрілів рф.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю телеканалу «Ми-Україна».

За другий рік великої війни росія використала понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі дронів – деталіРосія за останній рік використала проти України понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі ударних дронів. Деталі – на інфографіці.

«Я вам не скажу скільки у нас є систем Patriot, я можу вам сказати, щоб закрити Україну повністю на майбутнє, Україні бажано мати 25 систем Patriot по 6-8 батарей в кожній. Вже всі наші партнери про це прекрасно знають і навіть знають точки, де повинні стояти відповідні системи», – заявив він.

При цьому, за словами президента, можливе також розміщення аналогів цих систем.

«Так, виглядає, як велика кількість, але й територія України дуже велика. Тому, щоб закрити повністю нашу державу, навіть ті регіони, куди не прилітає, то нам потрібно 25 систем Patriot», – додав Зеленський.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що партнери надали Україні недостатньо засобів протиповітряної оборони для захисту від російських ракетних атак, хоча у їхніх власних арсеналах є ще понад 100 систем Patriot.

Також повідомляли, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що союзники України проведуть термінову ревізію своїх запасів та по можливості відправлять українським військовим додаткові системи ППО та боєприпаси до них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: