Кремль збільшив фінансування пропаганди проти України: ГУР назвало суму

Читать на русском
Росія збільшила фінансування внутрішньої пропаганди проти України до 500 мільйонів доларів на рік.
Колаж 24 каналу

Російська влада за 2023 рік витратила 500 мільйонів доларів на створення пропаганди. Здебільшого фейки та вкиди були спрямовані проти України та мали створювати «авторитет» диктатору володимиру путіну.

Про це повідомило Головне управління розвідки МО України.

Кремль розгорнув масштабну мережу ботів, щоб зірвати підтримку України з боку США – WPРосійські політтехнологи та інтернет-тролі розгорнули кампанію із дискредитації України, щоб зупинити ухвалення допомоги Конгресом США. Вони поширюють новини, публікації та коментарі, що пропагують ізоляціонізм і поширюють напругу в країні.

За даними ГУР, суму у 500 млн доларів було розподілено між структурами, які позиціонують себе як «автономні» від Кремля.

Однак на замовлення влади вони виробляють так званий патріотичний контент для поширення в інтернеті: блоги; новини; Фільми; серіали, відеоігри.

Виділені росією кошти організації зобов'язувалися витратити на внутрішню пропаганду з метою:

  • формування лояльного до режиму путіна громадської думки;
  • виправдання агресії Росії проти України;
  • впливу на свідомість військовослужбовців рф шляхом глорифіфікації їх участі у війні.

У ГУР вважають, що збільшення видатків на приховану пропаганду може свідчити як про зниження рівня довіри до офіційних традиційних медіа держави-агресора, так і про спробу путінської диктатури взяти під контроль інтернет-середовище у росії.

Нагадаємо, раніше у ЦПД спростували фейк росіян про «підготовку до здачі Харкова». А СБУ повідомила про нову підозру кремлівській пропагандистці Симоньян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: