СБУ повідомила про нову підозру кремлівській пропагандистці Симоньян

Читать на русском
Слідчі СБУ повідомили Симоньян про нову підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України, серед яких – геноцид.
Фото: пресслужба ради федерації рф

Служба безпеки України повідомила про нову підозру російській пропагандистці Маргариті Симоньян, яка закликала «вбивати українських дітей».

Про це повідомила пресслужба відомства у понеділок, 1 квітня.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

Повідомляється, що Служба безпеки задокументувала нові злочини російської пропагандистки Маргарити Симоньян, яка очолює міжнародний рупор кремля – телеканал «RT» та входить до медійного пулу путіна.

За даними слідства, вона однією з перших підтримала повномасштабне вторгнення росії і воєнні злочини російських окупантів. Серед нових задокументованих злочинів Симоньян є публічні заклики до вбивства українських дітей у грудні 2023 року.

Як зазначили у спецслужбі, окрім цього «російська пропагандистка неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України».

Фігурантка регулярно розповсюджує кремлівські наративи у вигляді «авторських» повідомлень у своєму Telegram та в ефірах російських телеканалів, додали в СБУ.

Насамперед, як повідомляється, йдеться про її участь у телевізійній передачі ще одного ворожого пропагандиста рф – Володимира Соловйова.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Симоньян про нову підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 442 (геноцид);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки Симоньян в рф, продовжуються заходи щодо її притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ у березні 2023 року Симоньян вже було повідомлено про підозру за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

У липні минулого року в рф заявили, що нібито запобігли спробі вбивства пропагандистки Маргарити Симоньян і журналістки Ксенії Собчак. В ОПУ відреагували на цю заяву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: