Російська пропаганда запустила дезінформаційну кампанію проти Сирського

Читать на русском
Пропагандисти намагаються нав'язати новому головнокомандувачу Збройних сил України Сирському образ радянської та російської людини.
t.me/osirskiy

Російські пропагандисти намагаються нав'язати новому головнокомандувачу Збройних сил України образ радянської та російської людини.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Як довго під час війни з росією обіймали посаду головнокомандувачі ЗСУВалерій Залужний пробув на посаді головнокомандувача ЗСУ 927 днів. Як довго обіймали посаду його попередники під час війни з росією.

Аби нав'язати Сирському цей образ пропагандисти активно шукають його родичів у росії, або ж «друзів родини», в яких беруть коментарі та розповсюджують в інформпросторі з відповідним контекстом.

Мета кампанії полягає в спробі дискредитувати головнокомандувача ЗСУ й знизити довіру до нього. Водночас у Центрі наголошують на декількох пунктах, які важливо пам'ятати:

  • Сирський тривалий час був частиною команди колишнього головнокомандувача Валерія Залужного;
  • командував успішними операціями, у тому ж числі зі звільнення Київської та Харківської областей.
  • наразі команда головнокомандувача складається з молодих командирів, які пішли на підвищення;

«Підтримка кампанії про те, що Головком є «російською людиною» – це підігравання ворожій дезінформації. Довіра до ЗСУ має залишатися на найвищому рівні», – додають у дописі.

Нагадаємо, увечері 8 лютого президент звільнив головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та призначив замість нього Олександра Сирського, який раніше керував Сухопутними силами.

До слова, Сирський розповів про нові завдання на посаді головнокомандувача ЗСУ. Президент Володимир Зеленський також поділився, на що чекає від його команди.

Слово і Діло проаналізувало, що про звільнення Залужного та призначення Сирського пишуть західні ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: