ВАКС відмовився змінювати запобіжний захід ексгендиректору «Держінформ'юсту»

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для підтримки прохання обвинуваченого про зміну застосованого запобіжного заходу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився змінювати запобіжний захід, застосований до колишнього генерального директора держпідприємства «Держінформ'юст» Леоніда Богданова у справі за обвинуваченням його та інших у заволодінні 7,7 млн грн.

Таке рішення 11 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував до Богданова запобіжний захід у вигляді застави. Також на нього поклали низку обов'язків, дія яких завершилася і не продовжувалася. Водночас застава є безстроковим запобіжним заходом. Утім обвинувачений просив змінити йому запобіжний захід, оскільки дія обов'язків спливла, а ризики зникли.

«В задоволенні клопотання обвинуваченого Богданова про зміну запобіжного заходу – відмовити», – оголосила рішення головуюча суддя Віра Михайленко.

Нагадаємо, САП скерувала до суду другу справу ексгендиректора «Держінформ'юсту» Леоніда Богданова. За версією обвинувачення, впродовж січня 2014 року – лютого 2015 року обвинувачені уклали договори на постачання програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf територіальним органам юстиції і виконавчим службам. Фактично ж компанії, з якими уклали договори, послуги не надавали, а потреби в продукції на той момент взагалі не існувало. Внаслідок таких дій інтересам держави в особі «Держінформ'юст» завдано понад 7,7 млн грн збитків.

Також у ВАКС слухають ще одну справу щодо «Держінформ'юсту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: