ВАКС не повернув обвинувальний акт у справі ексгендиректора «Держінформ'юсту»

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився підтримування прохання захисту про повернення стороні обвинувачення кримінального провадження.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд відмовився повертати прокурору САП обвинувальний акт у справі колишнього генерального директора держпідприємства «Держінформ'юст» Леоніда Богданова про заволодіння 7,7 млн грн.

Таке рішення 26 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотань про повернення обвинувального акту прокурору відмовити. Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення і окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у цій справі обвинувачують: ексгендиректора «Держінформ'юсту» Леоніда Богданова, його ексзаступника Костянтина Безпалька, ексдиректорку ТОВ «Астен-МН» Анну Пономаренко та ексдиректора ТОВ «Зуївський Енергомеханічний Завод» Гната Кравченка.

Нагадаємо, САП скерувала до суду другу справу ексгендиректора «Держінформ'юсту» Леоніда Богданова. За версією обвинувачення, впродовж січня 2014 року – лютого 2015 року обвинувачені уклали договори на постачання програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf територіальним органам юстиції і виконавчим службам. Фактично ж компанії, з якими уклали договори, послуги не надавали, а потреби в продукції на той момент взагалі не існувало. Внаслідок таких дій інтересам держави в особі «Держінформ'юст» завдано понад 7,7 млн грн збитків.

Також у ВАКС слухають ще одну справу щодо «Держінформ'юсту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: