Трамп сказав, що хоче приїхати до України, але не знає, коли зможе – Зеленський

Читать на русском
Дональд Трамп, за словами Зеленського, висловив бажання приїхати до України, але не знає коли зможе це зробити.
Фото: CNN

Колишній президент США Дональд Трампа сказав, що хоче приїхати до України, але не знає коли зможе.

Про це президент Володимир Зеленський розповів у інтерв'ю Bild.

Трамп не підтримуватиме Україну у разі перемоги на виборах – ОрбанДональд Трамп не має наміру фінансувати підтримку України у разі повернення до влади після виборів у США.

«Сам я йому не дзвонив. Ми запросили його до України як публічно, так і непублічно. Ми висловили бажання, щоб Дональд Трамп приїхав до України, щоб він побачив ситуацію на власні очі та зробив певні висновки. Я безперечно готовий з ним зустрітися», – розповів Зеленський.

«Трамп сказав: «… що хоче, але знає, коли зможе це зробити». Скоро? Я сподіваюся», – додав він.

Президент також прокоментував публікацію у Washington Post «мирного плану» Трампа, який передбачає, що Україна має поступитися Кримом та Донбасом росії. Він назвав таку ідею «дуже примітивною».

«Якщо суть у тому, що ми просто віддамо свої території і якщо це ідея, то ідея дуже примітивна. Я думаю, якщо Трамп дійсно має свій підхід до швидкого припинення війни, то я був би дуже радий вислухати цю ідею. Але нам потрібні вагомі аргументи. Нам потрібна не фантастична ідея, а реальна. Йдеться про людські життя, ми не можемо жартувати і не можемо ризикувати», – сказав глава держави.

Нагадаємо, раніше Зеленський запропонував Дональду Трампу відвідати Україну і вирушити на передову, щоб на власні очі побачити всю трагедію війни.

У листопаді Трамп заявив, що вирішив не приймати запрошення Володимира Зеленського відвідати Україну нібито через «конфлікт інтересів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: