Росія вдруге за пів року використала підводний човен для удару по Україні – ВМС

Читать на русском
Росія продовжує шукати способи застосування своїх ракетоносіїв у Чорному морі. У рамках зміни тактики ворог вдруге за півроку використав підводний човен.
Фото: росЗМІ

Російська окупаційна армія продовжує шукати способи застосування своїх ракетоносіїв у морі після недавніх атак на низку кораблів Чорноморського флоту.

Про це повідомив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі Радіо Свобода.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

Він розповів, що в рамках розробки нової тактики росія вдруге за півроку використала підводний човен для ракетного удару по Україні.

«Ворог шукає способи, як застосовувати носії крилатих ракет, і є верифікований випадок застосування підводного човна. Позавчора вони застосували підводний човен для запуску ракет. І це другий верифікований випадок за півроку. Шукають, як реалізувати свій потенціал з урахуванням небезпек, які для них вже є у Чорному морі», – заявив Плетенчук.

У ВМС не виключають, що ворог і надалі намагатиметься застосувати субмарини.

Плетенчук також повідомив, що в даний момент росія має в своєму розпорядженні три підводні човни в Чорному морі, а всі надводні ракетоносії залишаються в пункті перебування в місті Новоросійськ.

Нагадаємо, у ВМС повідомляли, що третину російських кораблів у Чорному морі знищено або виведено з ладу.

Раніше військові розповіли, як росіяни намагаються захистити кораблі Чорноморського флоту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: