Відновити його буде важко: у ВМС оцінили стан російського корабля «Сєрпухов» після пожежі

Читать на русском
Малий ракетний корабель російського флоту Сєрпухов, швидше за все, вийшов з ладу після пожежі. Росіянам буде складно відовити його, повідомили у ВМС.
Фото: flickr by Viktor K

Малий ракетний корабель російського флоту «Сєрпухов», швидше за все, вийшов з ладу після пожежі. Росіянам буде складно відновити його через відсутність комплектуючих.

Таку думку висловив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

Він зазначив, що військовий корабель – це складний механізм, і коли один із елементів перестає працювати, інші системи також не можуть виконувати задачі на повну силу.

«Якщо це система автоматизації, то корабель має вирушити на ремонт. Коли його будували, то ні для кого не секрет, що, як і в літаках, там, окрім металу, кабелів та екіпажу, російського мало. Звісно, їм буде важко його відновлювати», – сказав Плетенчук.

Представник ВМС навів приклад ракетних кораблів типу «Каракурт», які росія будує для Чорноморського флоту.

«Цих кораблів уже збудовано чотири, п'ятий будують. Але перший із них ще не пройшов держвипробування, а вже три роки в експлуатації. Це говорить про те, що проблеми з комплектуючими, звичайно, росіяни мають», – резюмував він.

Нагадаємо, пожежа на «Сєрпухові» сталася у неділю, 7 квітня. Корабель у цей момент був на військово-морській базі «Балтійськ» у Калінінградській області. За даними ЗМІ, пожежа на кораблі – це операція ГУР.

Раніше у ВМС розповіли, як росіяни намагаються захистити кораблі військового флоту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: