Затримано агентку рф, яка коригувала удари ворога по Харківщині

Читать на русском
Працівники Служби безпеки запобігли новим ударам рф по лініях оборони та об’єктах Укрзалізниці на Харківщині.
фото СБУ

Служба безпеки України затримала ворожу інформаторку, яка готувала нові удари рф по Харківській області. Також шпигунка стежила за залізницею, яку використовують ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 9 квітня.

Затримано чергову навідницю російських ракет на ХарківСиловики затримали підсобницю росії, яка допомагала готувати ворожі ракетні атаки на Харків.

Для коригування обстрілів окупанти залучили свою інформаторку – місцеву мешканку, яка працювала на російську розвідку.

За вказівкою агресора, вона мала знаходити та позначити на гугл-картах геолокації мінних полів, довготривалих оборонних точок, а також системи окопів та бліндажів. Крім того, фігурантка намагалася стежити за залізничними коліями, які використовують військові ешелони ЗСУ, особливо з важкою бронетехнікою та артилерією.

Повідомляється, що «за координатами ворожої соратниці загарбники планували здійснити повітряні атаки з використанням крилатих ракет та авіабомб».

«У разі вогневого ураження по потенційних цілях окупанти сподівались послабити оборону Харкова та зруйнувати залізничні шляхи переправлення на фронт особового складу, зброї та боєприпасів для ЗСУ», – повідомили в СБУ.

Після російського авіаудару фігурантка мала відзвітувати ворогові про точність прильотів, а потім отримати подальші інструкції для втечі до рф. Проте її затримали.

Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

Зловмисниці загрожує до 8 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агентку рф, яка наводила авіаудари по житлових масивах Харкова. Також СБУ затримала російських агентів, які готували удари по Київській телевежі та ТЕЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: