Затримано чергову навідницю російських ракет на Харків

Читать на русском
Силовики затримали підсобницю росії, яка допомагала готувати ворожі ракетні атаки на Харків.
фото СБУ

Правоохоронці викрили ще одну посібницю росії, яка шпигувала за Силами оборони в Харкові для підготовки ракетних атак на місто.

Про це повідомила пресслужба СБУ 29 лютого.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Навідницею виявилася безробітна місцева мешканка, ідеологічна прихильниця рашизму. Наприкінці 2023 року її дистанційно завербував представник російської розвідки.

Як зазначається, харків'янка виконувала «контролюючу» функцію для російських спецслужб. Зокрема, соратниця рф виходила на територію і перевіряла координати, які їй надсилали рашисти.

Під час дорозвідки зрадниця фотографувала потрібні об'єкти та позначала їх на картах Google. Потім вона надсилала відповідний звіт через месенджер.

«За даними слідства, у листуваннях з ворогом агентка закликала частіше обстрілювати Харків, щоб завдати місту максимальних руйнувань. Також вона сподівалась на захоплення обласного центру та його «приєднання» до складу рф», – розповіли в СБУ.

Правоохоронці викрили посібницю рф на початковому етапі і тим самим запобігли серії ракетних ударів по місту.

Наразі слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агентку рф, яка наводила авіаудари по житлових масивах Харкова. Також повідомлялося, що навідник ракети на село Гроза (колишній правоохоронець) отримав нову підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: